6راهکار برای ایجاد حس تعلق به کسبوکار در همکاران
چهکار کنیم تا همکارانمان بهتر از خودمان کار کنند و کسبوکار ما را برای خودشان بدانند و حتی برای کسبوکار بیشتر از ما دلسوز باشند؟
1-تأمین حداقلهای مالی
اولین کار و ابتداییترین کاری که باید انجام دهیم؛ این است که، حداقلهای مالیشان را تأمین کنیم. خیلی از کارآفرینان حدود چند ماه است به همکارانشان حقوق ندادهاند و از آنها انتظار دارند تا با تمام وجود کار کنند. به نظر شما چنین چیزی ممکن است؟
مثلاً اگر کارآفرینی به همکارانش بگوید که سودی نداشته و نمیتوانند حقوقشان را پرداخت کند و از طرفی خود در سفرهای متفاوت باشد. اگر چنین احساسی را به همکارانش بدهد، انتظار کار با تمام وجود هم نمیتواند از همکارانش داشته باشد.
اگر حداقلهای مالی همکاران را حتی یک مقدار بالاتر از چیزی که عرف است تأمین کنید. بهراحتی میتوانید به همکارانتان احساس تعلق دهید تا بازدهیشان چندین برابر کارمندان و همکاران معمولی شود. اگر یک همکار عالی در کسبوکار دارید نگران افزایش هزینههای جزئی دستمزد همکاران نباشید، چون آن فرد میتواند حداقل 10 تا 100 برابر حقوقش برای شما سود ایجاد کند.
2-ایجاد حس امنیت و اعتماد
دومین کاری که باید انجام دهید؛ این است که، یک حس امنیت و اعتماد در کسبوکار ایجاد کنید. خیلی از کارآفرینان به دلیل تصمیمات احساسی که میگیرند، رعب و وحشتی در محیط کار ایجاد میکنند که در چهرهی تمام همکاران موجود است. به علت اینکه، چندین بار پیشآمده که این فرد وقتی وارد محیط کسبوکار شده است، به دلیل مشکلات شخصی و قبلی، یکی از همکاران را بدون دلیل اخراج کرده است. این رفتارها بهشدت حس ناامنی به همکارانتان میدهد و آنها بهشدت از شما میترسند. وقتیکه این ترس و عدم اعتماد وجود داشته باشد، شما هیچگاه نمیتوانید حس تعلق را ایجاد کنید.
پس سعی کنید یک محیط دوستانه را به وجود بیاورید تا همکارانتان با شما احساس دوستی بکنند، با اطلاعات کافی در مورد همکاران داشتن، صحبت کردن با آنها، کمک کردن در مشکلاتشان تا جایی که ممکن بود و اگر هم برایتان مقدور نبود حداقل مشکلاتشان را بشنوید، از همکاران فرار نکنید.
مواظب همکارانتان باشید. چون برای مدیری بد است که مثلاً همکاری به او در پایان روز بگوید که در طول روز سردرد بوده است و یا مشکلی داشته است و میخواهد زودتر برود. برای یک کارآفرین خیلی زشت است که متوجه یک سردرد کوچک و مشکل همکارش نشده است. شاید چند دقیقه صحبت کردن راجع به آن مشکل میتوانست حال او را خیلی بهتر کند.
3-پاداش دادن به نظرات
ما باید به نظرات همکارانمان بها دهیم و پاداشهای خوبی در نظر بگیریم تا همکارانمان انگیزه پیدا کنند و همیشه خلاقیت به خرج دهند و درنتیجه نظرات خوبی را به ما منتقل کنند.
به نظر شما چه پاداشهایی میشود به نظرات داد؟ حتماً پاداش مالی در کنار تشکر و پاداش احساسی تعیین کنید. برای هر ایده نرخی را مشخص کنید.
اشتباهی که خیلی مشاهده کردم و بسیار اتفاق میافتد؛ این است که، همکاران نظر میدهند و ما اجرای ایده هم به خودشان میسپاریم. من قانونی برای پیشنهادها دارم. هرکسی که پیشنهاد و ایده داد بههیچعنوان اجرای آن کار را به خود آن فرد ندهید. اگر انجام آن کار را به او بسپاریم شاید پشیمان شود و هیچگاه دیگر نظر نمیدهد. درواقع به آن فرد پاداش اشتباه میدهید. پس برای خود قانون بگذارید که هر فردی به شما پیشنهادی داد، اجرای آن کار را به همان فرد نسپارید.
4-تفریح
برای ایجاد حس دوستی پیشنهاد میکنم، حداقل ماهی یکبار همکارانتان را از محیط کار خارج کنید و در محیطی متفاوت و دوستانه یا حتی خانوادگی دورهم جمع شوید. مثلاً سالی یکبار اگر میتوانید همکارانتان را به سفر ببرید. حتی اگر مقدور است یک روز کسبوکار را تعطیل کنید و خانوادهی همکارانتان را به محیط کارتان دعوت کنید، تا احساس بهتری نسبت به محیط کارشان پیدا کنند.
پیشنهاد دیگرم این است که، حتماً بهصورت هفتگی با همکارانتان یک جلسه در ساعتهای خاص داشته باشید، تا همه بتوانند انتقادات و پیشنهادهای خودشان را بیان کنند.
5-روابط فوری
خیلی خودتان را محبوس نکنید و از همکارانتان دور نشوید. چون شاید اغلب شما کسبوکارهای کوچک و متوسط دارید، خیلی فرصت خوبی است تا به همکارانتان ارتباط نزدیک و سریع داشته باشید و حس تعلق را در همکارانتان ایجاد کنید.
6-تیپهای شخصیتی
پیشنهاد میکنم، تیپهای شخصیتی همکارانتان را بشناسید. در مورد انواع تیپهای شخصیتی مطالعه کنید. سعی کنید از روی همان تیپهای شخصیتی خواستههایشان را بشناسید و رفتاری که در کسبوکارتان دارید متناسب با خواستههایشان باشد.