1. فامیل استخدام نکنید.
اولین کسانی که توصیه میکنم بههیچعنوان استخدام نکنید، فامیلها هستند و مخصوصاً فامیلهای نزدیکتان را. چرا فامیلهایمان را نباید استخدام کنیم؟ مهمترین مشکل این است که یا آن فامیلتان را از دست میدهید یا کسبوکارتان را.
هر مشکلی که در روابط خانوادگی ایجاد شود حتماً کسبوکارتان را هم تحت تأثیر قرار میدهد. برعکس این موضوع هم صادق است. اختلافات و حاشیههای جزئی در کسبوکارتان میتواند مشکلات جدی در روابط خانوادگی ایجاد کند.
2. دوستانتان را استخدام نکنید.
دومین گروهی را که بههیچعنوان استخدام نکنید، دوستان نزدیکتان هستند. هرگز افرادی که دوست دارید تا سالهای سال با آنها ارتباط داشته باشید؛ را استخدام نکنید چون بهاحتمالزیاد به خاطر کارتان آنها را از دست خواهید داد.
3. بزرگترها را استخدام نکنید.
اگر اوایل کارتان است سعی کنید افرادی که با آنها اختلاف سنی زیادی دارید، استخدام نکنید. امروزه میگویند موضوع اختلاف سنی در ازدواج خیلی مسئله مهمی نیست اما در محیط کار، این مسئله همچنان مهم است چون افرادی که مقداری سنشان بالا است احساس میکنند که بهطور کامل به کار مسلط هستند. درصورتیکه کارمند هستند اما احساس تجربه و تسلط بیشتری دارند همین سن بیشتر اجازه یک سری تغییرات را در آنها نمیدهد.
4. دو یا چند فامیل را استخدام نکنید.
هیچگاه دو فامیل نزدیک را در محیط کارتان استخدام نکنید. چونکه اختلافات خانوادگی وارد کسبوکارتان میشود. معمولاً یکی از افراد مجبور میشود کمکاری فرد دیگر را جبران کند. مخصوصاً در مورد زن و شوهر این مشکل خیلی جدیتر است. پس اگر همکارانتان در محل کار شما با هم آشنا شدند و با هم ازدواج کردند یکی از آنها را اخراج کنید!
5. افراد مقاوم به تغییر را استخدام نکنید.
کسانی را که فکر میکنید مناسب کارتان نیستند و انتظار دارید تغییراتی در آنها ایجاد کنید، هرگز استخدام نکنید. چون شما فرصت تغییر افراد را ندارید.
مثلاً شما به یک فروشندهی خوشبرخورد نیاز دارید و متقاضیان استخدامی شما کم هستند که باعث میشود شما به یک فرد کمحوصله و بداخلاق رضایت دهید. شاید بگویید در محیط کار اخلاقش را تغییر میدهم؛ ولی بهتان قول خواهم داد که هیچگاه موفق نخواهید شد.